כנס בנושא רקע אקולוגי לתכניות כוללניות

העיסוק בתכנון וניהול השטחים והפתוחים בישראל הולך ומתרחב. למועצות האזוריות תפקיד מפתח בתחום זה. חלקן כבר נמצאות בתהליכי הכנה של תוכניות אב לשטחים פתוחים ותוכניות סטטוטוריות שעוסקות בשטח הפתוח לא רק כמשאר לשטחי הפיתוח, אלא גם כתווך בעל ערכים אקולוגיים, נופיים, תרבותיים וסביבתיים. תהליך זה צפוי לקבל תנופה נוספת בשנים הבאות בהכנת תוכניות כוללניות לכלל המועצות האזוריות, בהובלת מנהל התכנון ובשיתוף עם גורמים נוספים..
אחד התנאים החשובים להכנת תוכניות מקיימות, שיאפשרו שימוש מיטבי ורב תפקודי של השטחים הפתוחים הוא איסוף חומרי רקע מתאימים, שישמשו את המתכננים בבואם לאזן בין צרכים שונים בתכנון השטח הפתוח. מבין חומרי הרקע הנדרשים התחום האקולוגי הוא אחר המורכבים והחשובים ביותר. לשטח הפתוח תפקודים אקולוגיים רבים, שלא כולם ברורים ומובנים מאליהם. המרקם הטבעי הוא מורכב ורב פנים, והמידע עליו חלקי ומוגבל. יתר על כן – גם המידע הקיים לא כולו מונגש לציבור המתכננים, ולכן מתקבלות לעתים החלטות שפוגעות בערכי הטבע מעבר למינימום הנדרש בשל צרכי הפיתוח.
הגופים הסביבתיים רואים צורך לשפר את הרקע האקולוגי שיעמוד לרשות המתכננים בעתיד הקרוב והרחוק. לצורך זה מתקיים הכנס שבו נדון בתהליך של פיתוח הידע בתחום זה, הנגשתו לציבור היועצים והמתכננים, והטמעתו בתכנון הלכה למעשה.